tips

Door deze handige tips & tricks om bvb. energie te besparen en zuiniger te leven, kan je zelf al heel veel bijdragen aan een beter milieu en tegelijkertijd is het goed voor je eigen portemonnee. Daarnaast vind je nog allerlei andere praktische en leuke weetjes uit onze leefwereld.

zet de kraan dicht terwijl je je inzeept

zet de kraan dicht terwijl je je inzeept

Laat het water niet nutteloos wegstromen. Draai tijdens het douchen de kraan dicht, terwijl je je inzeept en je haren wast. Daarna afspoelen. Per minuut bespaar je zo makkelijk 5 liter water. Ook tijdens het tandenpoetsen en scheren kan je tussentijds de kraan dicht doen. Dit levert een makkelijke water- en energiebesparing op.

drink kraantjeswater zuinig en lekker natuurlijk

drink kraantjeswater zuinig en lekker natuurlijk

In België hebben we de luxe dat er drinkbaar water uit onze kranen stroomt. Waarom dan nog energie verspillen aan: met de wagen naar de winkel te rijden en flessenwater te gaan kopen? Mocht je niet van de smaak houden die uit je kraan stroomt? Investeer dan éénmalig in een filter of kies voor een kraan met ingebouwde filter.

met z’n tweetjes samen in bad

met z’n tweetjes samen in bad

Bij het nemen van een bad, verbruik je al snel 100 liter water. Duik daarom met je partner in hetzelfde bad. Heel romantisch en tegelijkertijd water- en energiebesparend. Heb je kleine kinderen? Zet ze gezellig samen in één bad of kruip zelf met hen in bad. Je moet slechts één bad vullen, dus bespaar je opnieuw heel wat water. En ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’.

onderhoudstips

Hoe kan ik best een wc-bril reinigen? Hoe maak ik een bad uit acryl of een porseleinen lavabo schoon? Hoe kan ik een tablet uit kunstmarmer eenvoudig herstellen? Welke middelen zijn geschikt voor een intensieve schoonmaakbeurt? Download de pdf en kom alles te weten.

meer info?

Bezoek een van onze verkooppunten in jouw regio. Onze productprofs helpen je graag verder met al je vragen.