tips & advies

Door deze handige tips & tricks om bvb. energie te besparen en zuiniger te leven, kan je zelf al heel veel bijdragen aan een beter milieu en tegelijkertijd is het goed voor je eigen portemonnee. Daarnaast vind je nog allerlei andere praktische en leuke weetjes uit onze leefwereld.

 

software uni.8

download
de uni.8 software

Bereken de warmteafgiftes en de optimale positie van de insert met de KV instelling, die de meest efficiënte installatie waarborgt. Dit in functie van de het door jouw gekozen regime.

warmteafgiftes
 
KV instelling
 
vertical
 
heda & towel


inzepen douche

zet de kraan dicht
terwijl je je inzeept

Laat het water niet nutteloos wegstromen. Draai tijdens het douchen de kraan dicht, terwijl je je inzeept en je haren wast. Daarna afspoelen. Per minuut bespaar je zo makkelijk 5 liter water. Ook tijdens het tandenpoetsen en scheren kan je tussentijds de kraan dicht doen. Dit levert een makkelijke water- en energiebesparing op.

drink kraantjeswater

drink kraantjeswater
zuinig en lekker natuurlijk

In België hebben we de luxe dat er drinkbaar water uit onze kranen stroomt. Waarom dan nog energie verspillen aan: met de wagen naar de winkel te rijden en flessenwater te gaan kopen? Mocht je niet van de smaak houden die uit je kraan stroomt? Investeer dan éénmalig in een filter of kies voor een kraan met ingebouwde filter.

samen in bad

met z’n tweetjes
samen in bad

Bij het nemen van een bad, verbruik je al snel 100 liter water. Duik daarom met je partner in hetzelfde bad. Heel romantisch en tegelijkertijd water- en energiebesparend. Heb je kleine kinderen? Zet ze gezellig samen in één bad of kruip zelf met hen in bad. Je moet slechts één bad vullen, dus bespaar je opnieuw heel wat water. En ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’.

onderhoudstips

onderhoudstips

Hoe kan ik best een wc-bril reinigen? Hoe maak ik een bad uit acryl of een porseleinen lavabo schoon? Hoe kan ik een tablet uit kunstmarmer eenvoudig herstellen? Welke middelen zijn geschikt voor een intensieve schoonmaakbeurt? Download de pdf en kom alles te weten.


warmtepompboiler premie

premies voor warmtepompboilers

Om de aankoop van deze investering te vergemakkelijken kan je beroep doen op een premie. De voorwaarden, de aanvraagprocedure en de terugbetaalde bedragen vind je hier per regio.

vlaanderen
 
brussel
 
wallonië

zitting wc

hoe kies ik de juiste wc zitting?

Ieder wc is uniek en heeft een passende wc-zitting nodig. Houd rekening met vorm en afmeting van jouw toilet en de montagewijze van de wc-zitting.
Download hier alvast het formulier om een passende zitting te vinden.


zitting wc

hoe kies ik de juiste circulatiepomp?

Via onderstaande links vind je in een handomdraai de juiste vervangsingspomp. Laat je assisteren met de nodige productinformatie en nuttige hulpmiddelen om de juiste afmetingen te bepalen.
Handig voor de juiste keuze en installatie van een pomp...

 
Grundfos GO Install App
 
dab uitwisseling

meer info?

Bezoek een van onze verkooppunten in jouw regio. Onze productprofs helpen je graag verder met al je vragen.