hybride installatie

Vraag het aan iedere vakman: hybride is de toekomst.

We zijn zoveel luxe gewoon en willen aan comfort niet inboeten. We eisen warmte en warm water à la minute, dadelijk, nu…om aan deze vraag te kunnen voldoen is hybride het beste compromis.

meer info?

Bezoek een van onze verkooppunten in jouw regio. Onze productprofs helpen je graag verder met al je vragen.

hybride installatie

Het systeem combineert 2 of meerdere warmtebrontechnieken zoals warmtepomp met condensatieketel en/of zonnepanelen. De condensatieketel verwarmt het tapwater en ondersteunt de verwarming bij piekmomenten. De warmtepomp verwarmt de woning en haalt de energie voor deze warmte uit de luchtunit die buitenlucht aanzuigt of de bodembron die warmte uit de bodem haalt. De slimme sturing stelt enkel het toestel in werking dat, op dat ogenblik, de goedkoopste energie verbruikt (stroom voor de warmtepomp of gas voor de ketel). Met een hybridesysteem kan de woning niet alleen aangenaam worden verwarmd, ook in de zomer kan het huis passief gekoeld worden door het omkeren van het warmtepompproces. Het hybridesysteem is compact en flexibel en is geschikt voor zowel nieuwbouwwoningen als bestaande woningen. Ideaal voor een berekend verbruik tot 10 kW.

waarom een hybride installatie?

  • maximum aan comfort
  • minimum aan verbruik
  • lage gebruikskosten
  • ecologisch

De condensatieketel ondersteunt de warmtepomp om op te starten en eventueel om bij te warmen bij extreme buitentemperaturen. De installatie kiest op het moment zelf wat voor jou de meest economische en meest rendabele bron is. Hybride is dus ecologisch en economisch.


hybride installatie Bosch
hybride installatie
Bosch
hybride installatie Remeha
hybride installatie Remeha
hybride installatie Vaillant
hybride installatie Vaillant