warmteafgifte

De warmte die je ketel, warmtepomp of zonneboiler produceert, moet verspreid worden in je huis. Daarvoor heb je ‘warmtelichamen’ nodig.

In een centraal verwarmingssysteem zit water in een gesloten circuit. Dit water wordt opgewarmd en rondgestuurd. Er bestaan lage en hoge temperatuursystemen. Hoge temperatuursystemen kunnen enkel in combinatie met ketels. Lage temperatuursystemen werken zowel met ketels als met alternatieve warmtebronnen. Hoe hoger de temperatuur in het circuit, hoe minder afgifteoppervlakte je nodig hebt, maar hoe warmer je moet stoken. Hoe lager de temperatuur in het afgiftecircuit, hoe minder warm je moet stoken, maar hoe meer afgifteoppervlakte je nodig hebt.

meer info?

Bezoek een van onze verkooppunten in jouw regio. Onze productprofs helpen je graag verder met al je vragen.

hoge temperatuur

radiator
Radiatoren bestaan uit buizen of panelen waar het warm water door stroomt. Ze bevatten in vergelijking met convectoren meer water en geven warmte af door straling en convectie. Ze bestaan in bijna alle maten en vormen.

convector
Convectoren geven enkel warmte af door convectie. Ze warmen de lucht op die door de opwarming circuleert.


radiator
radiator
convector
convector

lage temperatuur

vloer- en wandverwarming
Het verwarmde water stroomt door buizen in de vloer en/ of de wand. De warmte overdracht gebeurt door straling.

dynamische convector
Dit zijn convectoren met een extra ventilator. Zo kan de warmte nog makkelijker afgegeven worden aan een groter luchtoppervlak.


vloer-en wand verwarming
vloer-en wand verwarming