regeling en hydraulica

Regeling en hydraulica zijn belangrijke onderdelen van een installatie. Zij zorgen ervoor dat het water in het verwarmingscircuit niet enkel circuleert wanneer het nodig is, maar ook dat wanneer het circuleert, het zo efficiënt mogelijk gebeurt. Met de juiste regeling kan je het rendement van je installatie optimaliseren en energiekosten drukken.

meer info?

Bezoek een van onze verkooppunten in jouw regio. Onze productprofs helpen je graag verder met al je vragen.

regeling of thermostaat

De regeling bepaalt wanneer je ketel of warmtepomp moet werken. De regeling is dus een belangrijk element in de opbouw van een efficiënte installatie.

  • aan/uit thermostaat
    Dit is een temperatuurgestuurde kamerthermostaat. Deze wordt meestal in de leefruimte geplaatst. Je stelt de gevraagde temperatuur in, je installatie springt aan wanneer ze niet gehaald wordt en springt uit als het warm wordt.

  • programmeerbare kamerthermostaat
    Deze thermostaat kan je op basis van je leefgewoontes en routines instellen. Wanneer er niemand thuis is, moet je je huis minder warm stoken dan ’s avonds wanneer je gezellig in de zetel zit. Je kan kiezen voor een model met één programma (elke dag hetzelfde) of met meerdere programma’s (één voor elke dag).

  • modulerende thermostaat
    Om een modulerende ketel aan te sturen, heb je ook een modulerende kamerthermostaat nodig. Deze thermostaat meet 24u op 24u de snelheid waarmee een ruimte opwarmt en weer afkoelt en stuurt op basis daarvan de ketel aan. Hij zorgt ervoor dat de brander van de ketel moduleert. In de winter, bij trage opwarming, vraagt de thermostaat de maximum capaciteit van de ketel en in de herfst of lente, bij een snellere opwarming, remt hij de brander van de ketel af en laat hem op een lager vermogen functioneren.

  • weersafhankelijke regeling
    Hierbij bepaalt de gemiddelde buitentemperatuur (gemeten met een buitenvoeler) wat de ideale temperatuur is waarop het water in het afgiftecircuit (radiatoren, vloerverwarming) moet verwarmd worden.

  • zoneregeling
    Deze regeling laat toe om in elke ruimte van je huis de temperatuur apart te regelen. Je deelt je huis naar wens op in een aantal zones. Eén regeling kan verschillende zones apart aansturen. Dit kan vaak zelfs met een app op je smartphone of tablet.

  • wifi connected thermostaat
    Volledige controle, waar en wanneer je wil. Deze thermostaat brengt ons dichter bij een slimmere woonomgeving en voldoet aan de hoge verwachting van moderne consumenten.
aan/uit<br>thermostaat
aan/uit
thermostaat
programmeerbare<br>thermostaat
programmeerbare
thermostaat
modulerende<br>thermostaat
modulerende
thermostaat
weersafhankelijke<br>regeling
weersafhankelijke
regeling
zone<br>regeling
zone
regeling
wifi connected<br>thermostaat
wifi connected
thermostaat

radiatorkraan

  • manuele radiatorkraan
    Deze kraan staat in dezelfde ruimte als waar de thermostaat hangt.

  • thermostatische radiatorkraan
    Deze kraan moet je nooit meer open- of toe draaien. De temperatuurvoeler in de kop van de kraan, zorgt ervoor dat je radiatoren op het juiste moment meer of minder warm water krijgen.
manuele<br>radiatorkraan
manuele
radiatorkraan
thermostatische<br>radiatorkraan
thermostatische
radiatorkraan

circulatiepomp

De circulatiepomp pompt het water in je cv-installatie rond. Zo kan het water warmte opnemen bij de ketel en warmte afgeven door het hele huis via de radiatoren, vloerverwarming, … Heb je thuis nog een oude circulatiepomp staan? Weet dan, dat die evenveel energie verbruikt als je koelkast en je tot 80% energie bespaart met een A-label pomp. Een moderne pomp past automatisch zijn toerentalregeling aan, in functie van de omstandigheden, waardoor je altijd een optimale werking hebt.

circulatiepomp
circulatiepomp

lucht-en vuilafscheiders en chemische toevoegingen

  • lucht-en vuilafscheider
    Kleine luchtbellen in het water in een cv-installatie stapelen zich op, meestal op het hoogste punt van je installatie. De watercirculatie wordt daardoor verstoord en de installatie werkt inefficiënt. Een luchtafscheider in de installatie kan dit voorkomen. Kleine vuildeeltjes, afkomstig van corrosie of vervuiling (magnetiet) in het cv-water, kunnen verstoppingen en rendementsverlies veroorzaken. Om je installatie te beschermen, moet je een vuilafscheider plaatsen.

  • chemische toevoeging
    Om je cv-installatie te beschermen en/of te onderhouden kan je Protector of Cleaner toevoegen. Zo verleng je de levensduur van de installatie en zorg je ervoor dat deze efficiënt en zuinig kan werken.
lucht- en vuil<br>afscheider
lucht- en vuil
afscheider
chemische<br>toevoeging
chemische
toevoeging