zacht en zuiver water
Vijand nummer één van onze sanitaire installatie is hard water. Het bevat veel kalk, die zich na verwarming in de buizen afzet. Hoe hoger de temperatuur, hoe groter de afzetting. De kalkneerslag wordt dikker en dikker, zodat de diameter van de waterleiding langzaam vernauwt. Dat kan je duur te staan komen.
Je huishoudtoestellen (wasmachine, koffiezet,…) raken verstopt en moeten hersteld of vervangen worden. De kalkneerslag doet je kranen lekken. Kalksporen uit je bad verwijderen is een zware klus. De boiler lijdt een belangrijk energieverlies, met als gevolg de verhoging van je energiefactuur.
Reden genoeg om hard water te behandelen.
waterverzachters
Een chemische ontharder werkt met zout.
De calcium- en magnesiumionen, die verantwoordelijk zijn voor de hardheid, worden uitgewisseld in een harsbed door een equivalente hoeveelheid natriumionen uit zout. Deze toestellen hebben jaarlijks een onderhoudsbeurt nodig. Om een juiste keuze te kunnen maken moet je eerst en vooral de kwaliteit van het leidingwater kennen (info bij jouw watermaatschappij).
De d-soft uit onze Desco Collection, is een waterverzachter.
Meer weten ? Ga naar www.d-soft.be
waterverzachter
drinkwater
lekker kraantjeswater
Hecht je belang aan de goede kwaliteit van kraantjeswater? Wil je chloor verwijderen uit het drinkwater? Dan kan je kiezen om een installatie onder het aanrecht met een extra kraan of een filter aan te sluiten op de bestaande installatie. Deze keukenoplossingen zijn budgetvriendelijk en verbeteren aanzienlijk de smaak van je kraantjeswater.
De d-pure uit onze Desco Collection bijvoorbeeld, is een koudwaterfilter die maar beperkt plaats inneemt en discreet verborgen zit in je keukenkast.
Meer weten ? Ga naar www.d-pure.be
waarom een koudwaterfilter?
- minder afval voor het milieu
- geen zware boodschappen meer
- verbetert de smaak van leidingwater
verlost van fleswater
Wist je dat er 7 liter water nodig is om 1 liter flessenwater in de supermarkt te produceren? Bij de productie van plastic flessen wordt namelijk veel water gebruikt. Kranenfabrikant Grohe bracht daarom de Blue® op de markt. Die bespaart niet enkel op onze natuurlijke bronnen maar ook op geld. Er is immers geen productie van plastic flessen meer nodig, er hoeven geen flessen meer gereinigd, gevuld of gerecycleerd te worden. En, je hoeft geen flessen water meer te dragen...
Een high-performance filter, een koelelement en een koolstoffilter zorgen voor de pure smaak van water. Gezuiverd, gekoeld of, als je wilt, bruisend. Gewoon uit de keukenkraan. Met deze 2-in-1 kraan heb je het gemak van een keukenkraan én kan je direct het zuiverste drinkwater tappen. De temperatuur en het volume van het water regel je zoals je gewend bent. En met de links gemonteerde greep met geïntegreerde LED-display, bepaal je de hoeveelheid koolzuur voor in je koel glas water.
kokend water uit de kraan
Ken je de kokendwaterkraan? Denk eens na over het aantal keren per dag dat je kokend water nodig hebt – en de tijd die je doorbrengt terwijl je wacht tot het water kookt. Stel je nu eens voor dat je tijd, energie en ruimte in de keuken kan besparen – alles in één keer. Dat is wat een kokendwaterkraan voor je kan doen: een mooi en betrouwbaar systeem dat direct én veilig kokend heet water levert uit de kraan.
Onder de kraan, in de keukenkast staat de energie-efficiënte titanium boiler om je kokend heet water te leveren wanneer jij het nodig hebt.
waarom een multifunctionele kraan?
- waterbesparend
- ecologischer
- energiebesparend
- economischer
- plaatsbesparend
- lichtere boodschappentas
koudwaterfilter
d-pure
drinkwaterkraan
met filter en koelelement
drinkwaterkraan
met filter en
kokend water
regenwaterrecuperatie
Het opvangen en recupereren van regenwater maakt het mogelijk je drinkwaterverbruik sterk te verminderen.
Je verbruikt gemiddeld 120 liter per dag, maar moet dit noodzakelijk drinkwater zijn?
- toiletspoeling 30%
- wasmachine 12%
- tuin 4%
- auto, stoep, ... 6%
Het drinkwaterverbruik kan je halveren door hemelwater te gebruiken voor deze toepassingen. Dit regenwater wordt opgevangen op je dak en via de dakgoten naar een filter geleid. Van daar gaat het water naar de regenwatertank. Via een apart regenwatercircuit stuurt een pomp het regenwater naar de verschillende tappunten. Wist je dat regenwater heel zacht water is? Zo heb je minder wasmiddel nodig en krijg je geen kalkaanslag. Bij nieuwbouw is een regenwaterinstallatie verplicht, bij renovatie kan je er in sommige gemeentes subsidies voor krijgen.
bovengrondse regenwaterpomp
Deze bevindt zich in de woning en zuigt het regenwater op uit de regenput naar de woning.
onderwaterpomp
Een onderwaterpomp bevindt in de regenput en pompt het water vanuit de regenput op naar de woning.
omschakelingsysteem regenwaterrecuperatie
Bij droogte, en dus een tekort aan water in de regenput, kan je zelf de regenwaterput bijvullen met stadswater, of je kan overwegen een omschakelingsysteem te voorzien waarbij automatisch wordt overgeschakeld naar stadswater.
filter
Filters vangen de vuildeeltjes op en houden ze vast.
Deze filters bestaan voor elk budget.
bovengrondse regenwaterpomp
onderwaterpomp
omschakelingsysteem regenwaterrecuperatie
filter
schema
pompen
Indien water niet natuurlijk stroomt, kan een pomp je helpen. Wat als je woning onder het niveau van de riolering ligt? Wat als je een tappunt wil verplaatsen en voor de afvoer niet kan rekenen op een natuurlijke afloop van water? Voor elke toepassing bestaat een pomp.
dompelpomp - kelderpomp
Dit is een pomp die in het water wordt geplaatst om water op te pompen.
hevelstation met vergruizer
Om een toilet te plaatsen onder het niveau van de rioleringsaansluiting (bv. in de kelder) gebruikt men een fecaliënvermaler met een hevelpomp om het afgevoerde water naar de riolering te pompen.
hevelstation zonder vergruizer
Voor de aansluiting van een lavabo, douche of wasmachine onder het niveau van de rioleringsaansluiting.
condenspomp
Een condenspomp voert het condenswater van je verwarmingsketel of airco af als deze onder het niveau van de rioleringsaansluiting geplaatst is.
drukverhogingspomp
De waterdruk die in je woning toekomt, heb je niet in de hand. Hij kan afhankelijk zijn van waar je woont, de aansluiting enz ... De waterdruk bepaalt mee of het lang duurt voor je bad vol is en of je een aangenaam watercomfort hebt tijdens het douchen. Als de waterdruk in jouw installatie onvoldoende is, bestaan er eenvoudige en kleine drukverhogingspompen.
dompelpomp - kelderpomp
hevelstation met vergruizer
hevelstation zonder vergruizer
condenspomp
drukverhogingspomp