OPGELET: Modulecache staat aan (1200). Zet Module cache op 0!

brandveiligheid

Het belang van brandveiligheid is evident. De statistieken besparen we je, verlies dit aspect dus zeker niet uit het oog bij jouw bouw-of renovatieplannen.

Omdat voorkomen beter is dan genezen, begint brandveiligheid met een goede preventie. Niet enkel voorzichtigheid en kennis zijn van belang, ook rookmelders zijn een must en bovendien verplicht.

meer info?

Bezoek een van onze verkooppunten in jouw regio. Onze productprofs helpen je graag verder met al je vragen.

rookmelder

Sinds 1 januari 2020 is het verplicht om in alle woningen op elke verdieping minstens één rookmelder te hebben.

De optische rookmelder detecteert door middel van infrarood de rook van een beginnende brand. Bij brand treden de ingebouwde alarmsirene en het LED-signaal in werking. De detector heeft een testknop en waarschuwt wanneer de batterij vervangen moet worden. De 9V lithium batterij heeft een levensduur van min. 10 jaar.

waar plaats ik een rookmelder?

 • ideale plaatsing : midden van het plafond en minimum  30 cm van de muren
   • rook vult de kamer van boven naar onder, en wordt dus eerst waargenomen tegen het plafond
   • een rookmelder is gevoelig aan stof
 • alternatieve plaatsing : aan de muur, 15 cm van het plafond  en 30 cm van de hoeken
   • rook maakt een krulbeweging en de hoeken worden in een eerste fase niet bereikt

In ruimtes van de woning waar rook, stoom of stof aanwezig is vb. garage, keuken, badkamer en verwarmingslokaal, is een rookmelder eerder af te raden.

rookmelder
rookmelder

blusdeken

De Saval blusdekens zijn het meest eenvoudige blusmiddel, geschikt voor het doven van beginnende branden in huis, keuken of werkplaats. Bovendien zijn blusdekens bij uitstek geschikt om brandende kleding e.d. te doven. Met een blusdeken neemt u de hitte van de vlammen direct weg waardoor ernstige brandwonden voorkomen worden. Diverse instanties adviseren dan ook blusdekens. Niet geschikt voor frituurbranden!

blusdeken
blusdeken

blustoestel

Op de Belgische markt vindt je twee verschillende brandblussers. Blustoestellen onder permanente druk of met een inwendig CO2 patroon. Desco biedt bewust enkel blustoestellen aan met een inwendig CO2 patroon. De Belgische onderhoudsnorm voor blustoestellen (NBN S21-050) die verzekeringsmaatschappijen opleggen, stelt dat een draagbaar brandblustoestel bij het jaarlijks onderhoud opengemaakt moet worden voor inwendige controle.

Permanente druk brandblustoestellen, herkenbaar aan de manometer, kunnen niet opengemaakt worden en voldoen bijgevolg niet aan de huidig geldende norm. Bovendien verplicht de wet om de romp van een brandblustoestel onder permanente druk elke 10 jaar te herkeuren. Patroonblustoestellen hebben een levensduur van 20 jaar en gaan dus dubbel zo lang mee ... en daarom vindt desco om economische - én verzekeringstechnische reden brandblustoestellen met een inwendig CO2 patroon de enige verantwoorde keuze.

 • schuimblusser
  Het hoogwaardige Bioclass blusschuim is speciaal ontwikkeld voor gebruik in draagbare blustoestellen, waardoor je met slechts weinig blusmiddel een optimaal blusresultaat bereikt. Ook ongetrainde gebruikers kunnen met Bioclass schuimblussers veilig en effectief een beginnende brand blussen. De Saval schuimblussers onderscheiden zich door blusvermogen, milieukeur en kwaliteit. De hoge kwaliteit is het resultaat van een uitgekiend ontwerp en de juiste materiaalkeuze. Onder normale omstandigheden staat het blustoestel niet onder druk, waardoor het onderhoud volgens de norm NBN S21-050 uitgevoerd kan worden.

 • PG poederblusser
  Door toepassing van een binnenliggend patroon wordt de druk in het blustoestel pas opgebouwd wanneer het toestel geactiveerd wordt. Bovendien maakt een patroon inwendige controle van het blustoestel mogelijk, doordat de binnenzijde niet continu onder druk staat. Het drukpatroon in het PG poederblustoestel is bovendien aangebracht in een metalen patroonhuls, die in combinatie met een terugslagklep zorgt dat na activering het bluspoeder los wervelt. Hiermee wordt klontvorming en drukverlies voorkomen en is een optimale drukopbouw in de romp gegarandeerd.

 • CO2 blusser
  Blusgassen worden ingezet wanneer het blusmiddel geen enkele nevenschade mag veroorzaken. Sinds het verbod van het sterk milieuvervuilende Halon is CO2 (ook wel koolzuursneeuw) het meest toegepaste blusgas in draagbare blustoestellen. CO2 is goed inzetbaar op branden in ruimtes met kostbare apparatuur zoals schakelkasten, elektrische centrales, telefooninstallaties, musea of in grootkeukens. CO2 heeft echter minder bluskracht dan poeder- en schuimblustoestellen. Saval CO2 blustoestellen zijn geproduceerd conform EN3. Bovendien zijn de blustoestellen voorzien van CE-keur.

 • Deco-D brandslanghaspel
  De Saval Deco-D brandslanghaspels onderscheiden zich door een uniek, door Saval ontworpen, ophangsysteem. De haspel wordt voorzien van een hoogwaardige vormvaste 3/4” slang 20 meter of een 1” slang 30 meter (volgens NBN EN694). De slang heeft een valbestendige straalpijp met ingebouwde draaiafsluiter met de standen dicht / sproeistraal / volle straal en een doorlaat van 7 resp. 10 mm.

 • muurhydrant
  Bij brandslanghaspels worden vaak muurhydranten voorzien zodat ook brandweerslangen kunnen aangesloten worden. Standaard geleverd in messing met metalen handwiel en ophangoogje voor de blindkap. De brandkraan is conform NBN571.
schuimblusser
schuimblusser
poederblusser
poederblusser
CO<sub>2</sub> blusser
CO2 blusser
Deco-D brandslanghaspel
Deco-D brandslanghaspel
muurhydrant
muurhydrant

toebehoren

signalisatie
Een beeld zegt meer dan woorden. In noodsituaties bieden goedgeplaatste symbolen een houvast en zorgen ze dat er geen kostbare seconden worden verspild.

haspelkasten
De haspelkast beschermt de brandslanghaspel. Op plaatsen waar hoge esthetische eisen aan het interieur worden gesteld, zorgt Saval ervoor dat de brandslanghaspel het beeld niet verstoort en toch optimaal bereikbaar blijft in geval van brand. Buiten de standaard kasten kan je bij Saval eveneens terecht voor kasten in roestvrij staal, geborsteld of gepolijst, in alternatieve kleuren, met glazen deuren, combinatiekasten, ... enz.

signalisatie
signalisatie
haspelkast
haspelkast