Sottsass Associati

Ettore Sottsass, geboren in 1917 in Insbruck, sloot in 1939 met succes zijn architectuurstudie aan de polytechnische school in Turijn af. In 1947 richtte hij zijn eigen studio in Milaan op en werkte hij als architect en vormgever aan diverse projecten.

In de periode voor en na de Tweede Wereldoorlog heeft hij wereldwijd in belangrijke mate bijgedragen tot de innovatie van het design. In 1958 werd hij vormgevingsadviseur bij Olivetti. Een van zijn vele ontwerpen betreft de eerste elektronische rekenmachine van Italië uit het jaar 1959. Later volgden een grote hoeveelheid apparatuur, waarvan de beroemde rode Valentine-schrijfmachine is opgenomen in de permanente tentoonstelling van het MoMA in New York. Na een reeks lezingen aan verscheidene Britse universiteiten, verleende het Londense Royal College of Art hem een eredoctoraat.

In 1981 richtte hij met vrienden, medewerkers en internationaal gerenommeerde architecten de Memphis groep op, die al snel uitgroeide tot het vlaggenschip van het ’New Design’ en die een pioniersrol vervulde voor de hele artistieke avant-garde stroming van die tijd. In hetzelfde jaar richtte hij de firma Sottsass Associati op, waarmee hij zijn carrière als architect en vormgever voortzette. Vandaag behoort Sottsass Associati tot de meest gerenommeerde designstudios ter wereld.

De praktische toepassing van de afzonderlijke voorwerpen zijn altijd van bijzonder belang. Dat geldt ook voor de ontwerpen in opdracht van Kaldewei. Hiertoe behoren vooral de baden Cono Duo en de Mega Duo, die wordt gekenmerkt door de opvallende binnenkant in de vorm van een acht. Onder de douchebakken is het vooral de puristisch aandoende Megaplan die opvalt door de heldere en eenvoudige vormgeving.

www.sottsass.it

meer info?

Bezoek een van onze verkooppunten in jouw regio. Onze productprofs helpen je graag verder met al je vragen.

beelden

mega duo office chair vase serralunga faituttotu serafino zani