Ronan en Erwan Bouroullec

'Producten moeten zich aan de behoeften van de gebruikers en de omgeving aanpassen – niet andersom. Ieder mens bepaalt zelf hoe hij objecten gebruikt.' Met deze twee statements beschrijven de Franse designers Ronan en Erwan Bouroullec kort en bondig hun filosofie en tegelijkertijd hun claim als het om hun ontwerpen gaat.

Ronan Bouroullec (1971) en Erwan Bouroullec (1976) werken al meer dan tien jaar samen. Hun kracht is de permanente dialoog die door hun verschillende persoonlijkheden en hun overeenkomstige perfectionisme gevoed wordt. Hun grote doorbraak beleefden ze in 1997 met de presentatie van de 'Disintegrated Kitchen' op het Salon du Meuble in Parijs.
Cruciaal voor de verdere weg van de broers Bouroullec was hun Joyn ontwerp voor Vitra in 2002. Tot hun bekendste producten behoren de textiele wandsystemen 'North Tiles' en 'Clouds' voor fabrikant Kvadrat.

Ook zijn ze terug te vinden in architectonische projecten als 'La Maison flottante' (2006), de 'Camper' winkels in Parijs & Kopenhagen (2009) en het 'Casa Camper' hotelrestaurant Don Palillos in Berlijn (2010).

De AXOR collectie van de hand van de gebroeders Bouroullec biedt de gebruiker losse elementen, die dan naar eigen wens en behoeftes gecombineerd worden. Zo wordt de gebruiker zelf vormgever die iets geheel persoonlijk creëert. Ronan en Erwan Bouroullec raken daarmee de trend van deze tijd die door individualisering gekenmerkt wordt. 'Feel free to compose.'

www.bouroullec.com

meer info?

Bezoek een van onze verkooppunten in jouw regio. Onze productprofs helpen je graag verder met al je vragen.

beelden

bouroullec contemporary chair bouroullec flos aim