Reiner Moll

Reiner Moll (geboren in 1947) die aanvankelijk veel interesse had voor beeldhouwen, studeerde industrieel design aan het Design College in Schwäbisch Gmünd (Duitsland). In 1971 vestigde hij zich daar met zijn « Molldesign » -studio, die hij vandaag nog steeds samen met 12 medewerkers runt.

Zijn benadering van design weerspiegelt duidelijk de tradities van zijn opleiding aan de Hogeschool voor Design en de vrije kunsten. Zijn ontwerpen zijn steeds het resultaat van een synthese tussen functionaliteit, bruikbaarheid en emotie. Hij lanceert de term « strategisch design » om zijn werk te beschrijven. Hij ontving reeds verschillende prijzen in Duitsland en ver daarbuiten. Zijn klanten zijn bekende namen zoals Philips/ AEG, Nokia, Dornbracht, Pressalit, Telekom, Keuco, Whirlpool/Bauknecht, Wolf...

In 1991 werd Molldesign, door het designcentrum Nordrhein Westfalen, uitgeroepen tot het designteam van het jaar.

Villeroy & Boch werkt steeds vaker samen met trendy ontwerpers. De collecties Loop & Friends en Subway zijn daarvan een voorbeeld. « Het bedrijf vindt op die manier aansluiting bij designliefhebbers. »

www.molldesign.de

meer info?

Bezoek een van onze verkooppunten in jouw regio. Onze productprofs helpen je graag verder met al je vragen.