Norman Foster

Norman Foster wordt in 1935 geboren in Manchester. In 1961 studeert hij af aan de Manchester University School of Architecture and City Planning, dan gaat hij naar de Yale University voor zijn masterdiploma in de Architectuur.

Hij is de stichter en de voorzitter van Foster+Partners sinds 1967. Het is een bedrijf dat zich wereldwijd ontplooit heeft met bureau’s in meer dan 20 landen. De Brit behoort tot de belangrijkste internationale architecten en designers.

Sinds 30 jaar verwezenlijkt hij opzienbarende projecten in heel de wereld - o.a. de in het oog springende Hongkong & Shanghai Bank, de lichte luchthaventerminal in London Stansted of de verbouwing van de Duitse Reichstag. Ontelbare internationale prijzen en onderscheidingen hebben de lijn van Foster en zijn hoge pretentie steeds weer bevestigd.

Nu heeft hij zijn eerste bad ontworpen: Foster. En zijn signatuur is duidelijk zichtbaar. ‘n Heel eigen stijl met moedig perfectionisme: zijn design leeft en maakt hem ‘n echte 'star'-architect.

www.fosterandpartners.com

meer info?

Bezoek een van onze verkooppunten in jouw regio. Onze productprofs helpen je graag verder met al je vragen.

beelden

foster bad foster lavabo foster 550 arc table