Jean-Marie Massaud

Hij treedt in de voetsporen van grootheden als Philippe Starck en Antonio Citterio maar werkt in een onmiskenbaar eigen designstijl, sterk geïnspireerd door de natuur. Centraal in Massauds filosofie is de mens in zijn moderne verstedelijkte cultuur die sterk verlangt naar de band met de natuur.

In het badkamerconcept van Massaud staat centraal dat een mens optimaal functioneert als hij in harmonie is met zijn omgeving. In de complete Axor Massaud collectie ligt de nadruk op emoties en het verlangen van de mens naar natuurlijke schoonheid. Dat is merkbaar in de zorgvuldig vormgegeven schelpvorm van de waskom. De bijhorende mengkraan is een elegant rechthoekig plateau met een platte, opvallend brede opening. Met als resultaat een fraaie miniwaterval.

Kenmerkend voor alle Axor kranen is de toepassing van hoogwaardige technologie. Die functionele kwaliteiten zijn voor Massaud belangrijk, maar hij wil niet dat ze de vormgeving overheersen. Het gaat hem in de eerste plaats om de harmonieuze sfeer van de totale ruimte. De techniek gaat schuil achter de tot de essentie teruggebrachte organische vormen, die aan sculpturen doen denken. De flinterdunne, spiegelende oppervlakken van de kranen schreeuwen niet om aandacht, maar versmelten met de ruimte.

“symbiose tussen mens en water”

www.massaud.com

meer info?

Bezoek een van onze verkooppunten in jouw regio. Onze productprofs helpen je graag verder met al je vragen.

beelden

jean-marie massaud jean-marie massaud