Desco en Vanden Bergh versterken samen hun marktpositie

Met de integratie van Vanden Bergh in de Desco groep, groeien beide bedrijven uit tot één sterke groothandel sanitair, verwarming en ventilatie met landelijke dekking. Door het bundelen van hun krachten, kennis en expertise kunnen zij hun klanten nog beter bedienen. Door kruisbestuiving en innovatie brengt deze nieuwe entiteit extra toegevoegde waarde voor al haar klanten met inspirerende toonzalen en advies op maat. Verhoogde commerciële slagkracht waarborgt verdere uitbouw van het marktaandeel.

De 10 Vanden Bergh vestigingen in Brussel, Brabant, Namen en Henegouwen vormen een perfecte match met de 20 Desco vestigingen in de overige provincies. Beide bedrijven werken met dezelfde passie en strategische langetermijnvisie eigen aan familiebedrijven waarbij de klant altijd centraal staat.

De chemie, die de twee drijvende krachten Frank Dedecker en Michel Vanden Bergh al 20 jaar verbindt, inspireert ook hun dochters en hun voltallig management team. Wederzijds vertrouwen en respect zijn dan ook de basis van deze deal, onder voorbehoud akkoord mededingingsautoriteit.

De huidige werknemers blijven aan het roer van Vanden Bergh als zelfstandige business unit binnen de Desco groep. De familie en het management team Vanden Bergh waarborgen de continuïteit. Er zullen dus geen banen verloren gaan. Een gemeenschappelijk productmanagement, met respect voor regionale verschillen, brengt synergie en het voordeel van een complementair aanbod.

In 2020 wordt de samensmelting gefinaliseerd met de integratie van Vanden Bergh in de SAP administratie van de Desco groep. Alle klanten hebben dan toegang tot de uiterst performante en professionele e-shop, de 30 verkooppunten en het complete service pakket.

De Desco groep levert vanuit twee logistieke platformen, het centrale magazijn in Wijnegem en het vernieuwde centrale magazijn in Gembloux, dagelijks in heel België.
Eva Dedecker en Sébastien Lincé worden naast Michel Vanden Bergh bestuurder van Vanden Bergh.

Met 600 medewerkers en 30 verkooppunten realiseert de Desco groep nu een omzet van 260 miljoen euro.

meer beelden

 

meer nieuws overzicht

Happy?
Happy?

De 60ste editie van Salone del Mobile Milano 2020 gaat door van 13... meer

binnenkort - nieuw ankerpunt in Luik
binnenkort - nieuw ankerpunt in Luik

Weldra opent desco in Ans nabij Luik een volledig nieuw ankerpunt,... meer

desco ontvangt prestigieuze Platinum Partner Award van Ariston
desco ontvangt prestigieuze Platinum Partner Award van Ariston

De 35-jarige samenwerking tussen Ariston en desco werd vorige maand... meer

meer info?

Bezoek een van onze verkooppunten in jouw regio. Onze productprofs helpen je graag verder met al je vragen.