douches

De douche is niet meer uit onze badkamer weg te denken. De douche is de snelste manier om fris wakker te worden met weinig water. Natuurlijk biedt hij ons vandaag ook de mogelijkheid om langdurig te genieten van het weldadig effect van water. De douche hoeft niet groot te zijn maar moet wel voldoende bewegingsvrijheid bieden.

Drie belangrijke verschillen kan men in het aanbod onderscheiden: een afzonderlijke ruimte, een bad met douchezone of een vrijstaande douchecabine.

meer info?

Bezoek een van onze verkooppunten in jouw regio. Onze productprofs helpen je graag verder met al je vragen.

douchebakken

Meestal plan je de douche in een apart betegelde ruimte in de badkamer. Als basis neem je de douchetub met bijpassende deur, met of zonder zijpaneel en tot slot de kraan met sproeier(s). Douchetubs zijn in verschillende materialen te verkrijgen: acryl, plaatstaal, quaryl,...
De vormen en afmetingen van de douchetubs variëren eindeloos zelfs in de diepte. Zo kan je bijvoorbeeld opteren voor helemaal geen instap zodat de douche naadloos aansluit bij de vloerafwerking. De enige garantie op een echte, waterdichte inloopdouche.
douchebak
opstap
douche inloop
inloop
douchegoot
douchegoot

acrylwanden

Nachtmerries over lekken en vieze voegen behoren tot het verleden. Kies voor een quasi naadloos oppervlak uit sanitairacryl, in plaats van of over de tegels in de natte zone van je badkamer. Dit is een beproefd hoogwaardig materiaal en elke plaat wordt uit één stuk gemaakt. Vochtbestendig, kleurvast, porievrij, glanzend en onderhoudsvriendelijk. De naadloze Paspartoe techniek vormt ook de beste waarborg voor waterdichtheid dankzij een echte tand en groefverbinding. Staan de muren niet perfect haaks? Dan gebruik je het hoekprofiel. Met twee hoekprofielen wordt zelfs een nis mogelijk. Of je nu een nieuwe of een oude badkamer renoveert of aanpast, de acrylwanden passen in elk concept. Eenvoudig hanteerbaar, zelfs in kleine ruimtes. Samen met de Paspartoe instapdouches en de Newforce doucheplaten ontwerp je een volledig waterdichte douchecabine.
acryl wand
acrylwand

douchedeuren en panelen

De vorm van de douchebak bepaalt je keuze van de deur of het paneel. Het bepaalt ook de manier waarop je de natte ruimte binnengaat (voor-, zij- of hoekinstap). Binnen het hele assortiment van douchedeuren kan je kiezen voor draaien, klappen, schuiven of plooien of gewoon afschermen. Om een draaideur te plaatsen heb je voor de douche de ruimte nodig om de deur te openen. Let dus ook op de draairichting. Schuifdeuren hebben meestal een kleinere instap. Wanneer je kiest voor vouw- of klapdeuren let dan op de plaats van de zijsproeiers zodat je er niet met de deur tegen botst.

Veiligheidsglas garandeert je dat wanneer het glas zou breken er geen scherpe randen aan de deur blijven om zo de kans op verwondingen te vermijden. Douchewanden zijn er in verschillende maten, maar worden ook op maat gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je douche zich onder een schuin dak bevindt. Ook aan onderhoud van het glas werd gedacht. De nanotec coating bijvoorbeeld is een performante en duurzame water- en vetafstotende beschermlaag, die chemisch verbonden is met het glas. De coating is pH neutraal, bevat geen zure, giftige of irriterende stoffen en is 100% biologisch afbreekbaar.


draaideur
draaideur
hoekinstap
hoekinstap
schuifdeur
schuifdeur
paneel
paneel

douchecabine

Een snelle en makkelijke manier om van je douche te kunnen genieten is de all-in douchecabine. Deze kan geplaatst worden op alle locaties en vloeren. De cabines bestaan uit wanden, deuren en kraanwerk. Je kiest bijna alle delen van de cabine afzonderlijk en stelt zo je eigen douche samen.
douchecabine
douchecabine

badscherm

Wanneer je niet over voldoende ruimte beschikt om een aparte douche te laten installeren, kan het bad voorzien worden van een douchewand op de badrand. Let op voor grepen en/of kranen die de draaibeweging van je badscherm kunnen hinderen.
badscherm
badscherm