Philippe Starck

Deze workaholic, pragmaticus en filosoof verbluft steeds weer met designideeën die de grenzen van het gewone overschrijden. Zijn talloze creaties onderscheiden zich door een puristische eenvoud met ronduit humoristische accenten.

Zo noemt hij zijn telefoonontwerp 'Alo' en zijn kleine lamp 'Miss Dissy'. Ze zijn onmiddellijk klassiekers geworden. Zijn citaten, zijn gevleugelde woorden, zijn outfit hebben zich tot een cultus ontwikkeld. Hij gaat met zijn eigen - overal direct herkenbare - stempel consequent terug naar de oorsprong en het geestelijke wezen van alle dingen.

Wat kan de man die de wereld alien-citruspersen, from-outer-space tandenborstels, transparante stoelen en mega glimwormpjes heeft geschonken ons nog bieden? Een heleboel. Zijn eerste badkuip, die Starck voor Hoesch ontwierp, is vandaag een legende. De edition 2, voorgesteld in 1998, overtuigt door haar nog duidelijkere en nauwelijks voor mogelijk gehouden minimalisatie tot het wezenlijke, ’n bezinning op de natuur en de cultuur. Restaurants, hotels, kleding, badkamers, TV- en hifiapparatuur, huishoudelijke voorwerpen: Philippe Starck maakt het gewoon - gewoon. Onvermoeibaar is zijn engagement om het alledaagse leven te actualiseren voor meer levens kwaliteit. En weer is de wereld een stuk design rijker geworden.

www.starck.com

meer info?

Bezoek een van onze verkooppunten in jouw regio. Onze productprofs helpen je graag verder met al je vragen.

beelden

Duravit Starck 1 bad Axor Starck Organic Axor Starck X Kartell Masters