Marcel Wanders

Marcel Wanders is een toonaangevende Nederlands ontwerper met een eigen studio waar hij werkt voor verschillende internationale merken. Daarnaast is hij medeoprichter en artdirector van het designlabel Moooi in Breda.

Na zijn opleidingen studeerde hij cum laude af aan de kunstacademie in Arnhem. In 1996 brak hij door met zijn Knotted Chair, een stoel van versterkt touw. Dit ontwerp werd opgenomen in de collectie van het MoMa in New York.

Marcel Wanders geeft vorm aan objecten voor o.a. LAUFEN. Hij pleit voor een romantisch en humanistisch design, met respect voor het verleden en de diversiteit van verschillende culturen. Door voortdurend gedreven en creatief te experimenteren zijn de ontwerpen van Wanders dynamische oplossingen voor de badkamerwereld. De collectie heeft een klassiek karakter in een eigentijds persperctief, waarmee LAUFEN de ambitie heeft voor een elegante, actuele collectie met potentieel om uit te groeien tot een klassieker.

www.marcelwanders.com

The New Classic, design by Marcel Wanders for Laufen, 2018

meer info?

Bezoek een van onze verkooppunten in jouw regio. Onze productprofs helpen je graag verder met al je vragen.

beelden

The New Classic The New Classic The New Classic The New Classic The New Classic The New Classic The New Classic The New Classic The New Classic